Szombaton tartják hagyományos szőlővirágünnepüket és nemzetiségi találkozójukat az érdi pincetulajdonosok. Idén is egész napos színes program szórakoztatja az érdeklődőket az ófalusi pincesoron – míg a felnőttek az érdi borokat kóstolgathatják, a kicsiket állatsimogató, kézműves foglalkozások, koncertek, arcfestés, lufihajtogatás, buborékshow várja. Egészségsátrat is felállítanak a szervezők a rendezvényen, ahol ingyenes egészségügyi méréseket és tanácsadást tartanak a szakemberek, főleg az idősebbeket célozva meg, akik számára senior örömtánc-bemutatót is szerveznek, és nem maradhat el a nótázás sem. Lesz pincetúra azoknak, akik szívesen megismerkednének az érdi pincék történetével, titkaival, délután pedig a nemzetiségek mutatkoznak be a színpadon. Este nyolctól B. Tóth László retro slágereire táncolhatnak a mulatságon résztvevők. Aki nem szeretne kocsiba ülni, az idén is igénybe veheti a városközponttól közlekedő kisvonatot, így a parkolással sem kell majd bajlódnia.

Vasárnap sem fognak unatkozni az érdi családok: a városi gyereknapon számtalan ingyenes programmal készülnek a szervezők a főtéren és a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében délelőtt tíztől délután ötig. A színpadon az Apacuka zenekar, a Fabrika és a Tatay bábszínház, valamint a Zabszalma együttes szórakoztatja a gyerekeket, és lesz öko-mesejáték és intenzív zenei foglalkoztató is. Közben egyebek közt faművesség-bemutatókon, hancúrozda és játékkuckó foglalkozásokon, arcfestésen, pónilovagláson, valamint rendőrségi bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők. A Csuka Zoltán Városi Könyvtár sátrában könyvtári hárompróba és mesés feladatok várják a gyerekeket.

Az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete is csatlakozik a gyereknaphoz: íjászkodással, ügyességi játékokkal, kézműves programmal szórakoztatják a családokat. Fellép az Ága-boga zenekar és a Tranzit zenekar is, és lesz ki mit tud is, amelyen a gyerekek mutathatják be tudományukat, a meseírástól az orral rajzolásig.

Vasárnap – az országos Nyitott szertárkapuk akcióhoz csatlakozva – Érden is nyitva áll majd a tűzoltóság (Fehérvári út 79/a) kapuja: a gyerekeknek lehetőségük lesz közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, és bejárhatják a laktanyát is délelőtt tíz és délután négy óra között.