A Miniszterelnökség december végén kilenc város esetében döntött a Modern Városok Program keretén belül futó projektekhez kapcsolódó időarányos, indokolt támogatásokról. Érd is kapott támogatói értesítést: a város 9,2 milliárd forint plusz forráshoz jutott, amit a magasépítésű projektekre fordíthat. Ide tartozik három iskola: a szakképzési centrum, a középiskolai szárnnyal bővülő Batthyány sportiskola, valamint az M7-esen túl építendő Fenyves-parkvárosi köznevelési centrum.

A szakképzési centrum a járás diákjainak nyújthat majd szakmai bázist. Az elképzelések szerint a Kós iskola jelenlegi épületét felújítaná, és új szárnnyal bővítené az önkormányzat úgy, hogy önálló műhelyházat is létrehozna. A Batthyány iskola régi forfa-épületét bontásra ítélték – az új iskolaépület a régi óvoda helyén épül majd, így a tanítást folytatni tudják addig, amíg az új intézmény el nem készül. Amint a gyerekek átköltöztek, elkezdődhet a forfa-épület bontása, aminek helyén a gimnáziumi szárny épül majd.

Parkváros M7-esen túli részén jelenleg nincs iskola, óvoda is csak nemrég épült a Modern Városok Program keretében. A pluszforrással viszont lehetőség lesz az iskola – és egy hozzá tartozó sportlétesítmény – megépítésére is.

Elkészülhet a komplex szociális intézmény is a Topoly utcában. Az idősotthon jelenlegi főépületét meghagyják és felújítják, illetve új szárnnyal is bővül. A tervek szerint a most is álló épületbe kerül majd a hajléktalan-ellátás, és az új részben kap majd helyet a családok átmeneti otthona és az idősotthon, oly módon, hogy egymástól függetlenül, ám a közös funkciókat felhasználva tudjanak működni.  
A projektek engedélyezési tervei már korábban elkészültek, a közbeszerzési eljárást is lefolytatta az önkormányzat, ám a beérkezett ajánlatok jelentősen meghaladták a forráskeretet. A 9,2 milliárdos plusz támogatással viszont megvan a fedezet az építkezésekre, és a kivitelezés az újabb közbeszerzési eljárások után elkezdődhet, egyik-másik építkezés várhatóan már az idei első félévben elindulhat.