November 26-án az adventisták készítik az ebédet, amit ez alkalommal dobozolva vihetnek el a látogatók. Több mint 350 adag meleg étel készül, ennek egy részét a gondozóközpont munkatársai házhoz szállítják azoknak, akik messze laknak, illetve életkoruk, egészségi állapotuk miatt nem tudnak eljönni az ebédért. Az ebéd mellé süteményt és kenyeret is kapnak a rászorulók.

Az Emma utcában az ételosztás ideje alatt meleg ruhaneműk közül válogathatnak a betérők, és segítséget, tájékoztatást kaphatnak a gondozóközpont munkatársaitól.
Az ételosztást december 24-e és 31-e kivételével minden téli vasárnapon megtartják, karácsony előtt egy-két nappal pedig házhoz szállítják a karácsonyi ebédet.
A szociális ágazat szeretne hétköznaponként tartós élelmiszert osztani a rászorulóknak, ezt azonban csak adományok segítségével tudják megoldani. Örömmel fogadják a hozzájárulásokat (liszt, tészta, cukor, olaj, édességek, befőttek, lekvárok, konzervek). A vasárnaponkénti ételosztáshoz is hálásan veszik a felajánlásokat, akár készpénz formájában is, az Emberi Hang Alapítványon keresztül, ételosztás megjelöléssel (10403136-31305332-00000000).