Az érdi várostakarító akciót Macsotay Tibor, a polgárőrség elnöke koordinálja. Mint kérdésünkre elmondta, Érd talán még sosem volt olyan tiszta, mint most, köszönhetően a tavaszi, önkormányzat által finanszírozott várostakarításnak és a hulladékgyűjtő szigetek felszámolásának, de most is akad tennivalójuk az önkénteseknek.

Több szervezet is jelezte részvételét a várostakarításban, hozzájuk bárki csatlakozhat. Regisztrációra nincs szükség, a helyszínen is lehet jelentkezni, de érdemes egyeztetni előzőleg Macsotay Tiborral a 06 30 2000 890-es telefonszámon.

„Aki szeretne más területeken takarítani, az mindenképp jelezze nekem szeptember 13-áig, hogy megfelelő számú zsákot, kesztyűt tudjunk biztosítani, és intézkedni tudjunk az összegyűjtött hulladék elszállításáról” – hangsúlyozta Macsotay Tibor, aki a polgárőrökkel együtt szendvicseket és frissítőket is szállít a helyszínekre.

„Az önkéntesek többsége szeptember 16-án, szombaton, reggel 8 és 12 óra között szedi majd a szemetet. Mivel a TeSzedd! országos akció 15-től 17-ig tart, bárki választhat a fentiektől eltérő időpontot is” – tette hozzá a koordinátor, kiemelve: a takarítás csakis közterületen történhet, magánterületről az ÉTH nem fogja elszállítani a szemetet.

Aki szeretne a már meglévő csoportokhoz csatlakozni, többféle helyszín közül választhat: Ófalu, Duna-part (Érdi Horgászegyesület, Érd Médiacentrum), Ötvös-Szövő utca (Érdi Környezetvédő Egyesület), Visegrádi-Zólyom utca (Fülöp Sándorné), Tárnoki út melletti temető (Ördöglovas SE, Azúr kutyaiskola, Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest megyei tagozata).