A hazai szövetség honlapja szerint a dán Kim Rasmussen irányította együttes szeptember 23. és 30. között Győrben edzőtáborozik, és a felkészülés végén csap össze vb-hatodik riválisával.
    
Rasmussen elmondta: nagyon örül, hogy szeptember végén az A és a B keret is együtt lehet.
    
„A junior világbajnok csapat tagjai közül többen is a B keret tagjai, de fontos tudni, hogy a tehetség még nem jelent sikert felnőtt szinten” – mondta a szakember. Hozzátette: az érintett játékosoknak "sokat kell dolgozniuk és érniük ahhoz", hogy a felnőttek között is felvegyék a lépést a legjobbakkal, amihez hozzájárulhat a mostani közös munka.
    
„Szeretnék minél több játékost megnézni, hogy lássam, mennyire motiváltak, mennyire készek a közös munkára és a fejlődésre” – közölte a kapitány. Kiemelte: a két keretbe meghívott játékosokkal az eddigi munkát folytatják, hiszen most tudnak utoljára együtt lenni az Európa-bajnokság előtti kerethirdetést megelőzően.
    
„Az A és B keret is nyitott, a B keret tagjai is bebizonyíthatják, hogy van helyük az A keretben” – hangsúlyozta. Rasmussen elárulta: minden olyan játékosnak küldött meghívót, aki jelenleg teljesen egészséges, illetve az Eb kapcsán számításba vehető. Egyedül a rutinos szélső, Bódi Bernadett hiányzik, aki a kapitány indoklása szerint azért nincs velük - és készül inkább a klubjában -, mert "fizikailag rendkívül megterhelő szezon után van, és fontos, hogy feltöltődjön".
    
Montenegróval kapcsolatban Rasmussen kifejtette: erős válogatottal mérkőznek meg két alkalommal, a keretben lévők közül pedig minél több kézilabdázónak szeretne játéklehetőséget adni.
    
A találkozókra a Magvassy Mihály Sportcsarnokban kerül majd sor, a korábbi időpontokat (28. és 30.) azonban a montenegróiak kérésére módosítani kell, így az még nem végleges.