A mozgásukban korlátozott gyermekek számára is használható, különleges játszóeszközökkel felszerelt rámpás játszóteret a Betonozó és Festő utca sarkán alakíttat ki a városvezetés. A közeli Bádogos utcában már van egy játszótér, ezt is felújítják, mellé kosárpályát építenek, padokat, kerékpártárolót, ivókutat telepítenek.
A harmadik játszótér a Képviselő utcában épül majd: ezt kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt szórakozást jelentő játékokkal rendezik majd be, sőt, a sakkasztalokon a szülők is játszhatnak.
Egy negyedik játszótér is helyet kap a városban a Töhötöm utcában: ez a létesítmény hamarosan elkészül, és amint jó idő lesz, át is adják a gyermekeknek.
Az új játszóterek megépítésére mintegy 94 millió forintot biztosított a város.

A közgyűlés elfogadta az ófalusi, Duna-parti gyógy-, sport- illetve kulturális turisztikai beruházásról szóló beruházási célokmányokat is. Bács István alpolgármester az ülést követően elmondta: a Modern Városok Program bizottsága november 22-én támogatásra érdemesnek nyilvánította az ófalusi fejlesztési programcsomagot, és 1,5 milliárd forintot szavazott meg ennek finanszírozására. Hozzátette: a támogató okirat december 22-e előtt megszülethet –bíznak benne, hogy még az idén átutalják a város számlájára ezt az összeget, és kora tavasszal megkezdődhetnek a munkálatok Ófaluban. Rendbe teszik a Minaret környékét, a pincesort, és – ha lehetséges – a régi gazdatiszti házat. A volt téglagyár területén különféle attrakciókat hoznak létre, és teljes egészében – a közművekkel együtt – felújítják a Molnár utcát.  
A fejlesztés egy későbbi nagyszabású Duna-parti gyógy-, sport- illetve kulturális turisztikai beruházás előkészítését szolgálja.