Az Egészséges Budapest Program keretében az intézmény öt területen – gasztroenetorógia, szülészet-nőgyógyászat, ultrahang-diagnosztika, kardiológia, egynapos sebészet – pályázott műszerbeszerzésre.

Mint az intézményben tartott keddi sajtótájékoztatón Cserháti Péter, az EMMI miniszteri biztosa elmondta, a Közép-magyarországi térségben folyik ma a járóbeteg-szakellátás több mint 40 százaléka – a lakosságarányt meghaladó módon –, és ehhez képest csak 9 százalék forrás érkezett ide az elmúlt ciklusokban. Ennek az aránytalanságnak a feloldását szeretnék elérni az Egészséges Budapest Program segítségével. Így a kórházi ellátást folytató intézmények fejlesztése mellett a régió járóbeteg-szakellátó hálózata is megújul: a kormány az érintett önkormányzati fenntartók tíz százalékos hozzájárulásával együtt összesen 58,6 milliárd forintot biztosított 32 szakrendelő, köztük az érdi fejlesztésére.

Nagyszabású fejlesztés kezdődik a szakrendelőben
 

 

Az érdi rendelőintézet összesen 201 millió forint értékű eszközfejlesztést valósíthat meg az idén, illetve jövőre. A szükséges 20 milliós önerőt ehhez az önkormányzat biztosítja.

A szakrendelőben más fejlesztések is kezdődtek az elmúlt hónapokban: a régi szárny mintegy 4500 négyzetméteren megújul állami forrásból, a Modern Városok Program keretében. Új nyílászárókat kap az épület, és teljes energetikai és gépészeti korszerűsítésen esik át. A munkálatokra a rendelések épületen belüli átköltöztetése mellett, több ütemben kerül sor.

Az „SZTK” mellett a háziorvosi rendelők is sorra megújultak Érden; ez a folyamat is lezárul jövőre.

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény a Közép-magyarországi régió egyik legnagyobb kapacitású járóbeteg-szakellátó intézménye, és mintegy 95 ezer érdi, diósdi, pusztazámori és sóskúti embert kezelnek, gyógyítanak itt. Sőt, egyes rendelésekre Százhalombattáról is érkeznek betegek. Az intézményben 35 féle szakrendelés, valamint egynapos sebészet és ambuláns rehabilitációs osztály működik.
Nagyszabású fejlesztés kezdődik a szakrendelőben

Kívülről is megújul a régi szárny