Az érdi óvodafelújítási program részleteiről Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester szerdán sajtótájékoztatóján számolt be a Tusculanum óvodában. Mint elhangzott, a több mint kétszáz gyermeknek otthont adó óvodában szigetelték a lapostetőt, a homlokzatot és a lábazatot, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést. A felújításnak köszönhetően az óvoda épületenergetikai besorolása hat kategóriát javult – mondta el T. Mészáros András.
A Tusculanumi óvoda mintegy negyven éves épület, ami téglából, illetve előre gyártott panelekből épült. Az elmúlt húsz évben nem esett át nagyobb felújításon, fűtésrendszere elavult, a lapostető helyenként beázott.

Mint Artner Lászlóné tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, az energetikai felújítás befejezése óta az épületben nemcsak egyenletesebb a meleg, de sokkal könnyebb a csoportszobák tisztántartása is, az új nyílászáróknak köszönhetően.

Óvodák újultak meg Érden
 

 

Aradszki András energiaügyi államtitkár a sajtótájékoztatón kiemelte: a kormány számára nagyon fontos az oktatási, nevelési intézmények építése, korszerűsítése, hiszen ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok bátrabban merjenek gyermeket vállalni. A mostanihoz hasonló beruházásoknak köszönhetően csökkennek az energetikai költségek, a fűtéskiadáson megtakarított pénzt a gyermekek nevelésére, a játékok beszerzésére tudják fordítani, és ha úgy alakul a költségvetés, tovább folytathatják az óvodapedagógusok bérének emelését is. Aradszki András elmondta azt is: választókerületében minden, a KEHOP-program keretében energetikai korszerűsítésre pályázó oktatási intézmény támogatást nyert.
Érden folytatódnak a korszerűsítések, és a Modern Városok Program keretében új óvodák is épülnek: mint elhangzott, több mint százmilliárd forint érkezik a városba, amely összegből az oktatási, egészségügyi intézmények is megújulnak.