Tizenegyezer fát, illetve bokrot ültetnek el a parkosítás keretében helyiek a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló, mintegy hat hektáros záportározó – ami csónakázótóként is funkcionál majd – köré. A beruházás munkálatai már ősszel elkezdődtek, akkor T. Mészáros András polgármester és a két alpolgármester egy-egy kínai mamutfenyő-csemetét ültetett el a tóparton.

Március 15-én a testvérvárosok delegációi is elültettek pár fácskát a területen, március 29-től április végéig pedig a lakosság, baráti, munkahelyi, iskolai közösségek, illetve a városi szervezetek kapnak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek ebben az akcióban. A növényeket, illetve az ültetéshez szükséges eszközöket a város biztosítja, az ültetésben részt vevők nevét egy nagy táblán örökítik majd meg.

Eddig már mintegy ezren jelezték részvételüket, de továbbra is várnak résztvevőket az erdimodernvarosok@erd.hu címen a szervezők.

A városliget kialakítása az érdligeti Papi földeken a Modern Városok Program keretében zajlik – ahogy a záportározóé is –, a növényeket pedig kidolgozott terv szerint telepítik. Ezen a most szinte fátlan területen többek közt őshonos folyó menti ligeterdővel körülvett ázsiai, észak-amerikai fákból és cserjékből, valamint változatos dísznövényekből kialakított park épül majd, ami nemcsak Érd irányából, hanem Budapest XXII. kerületéből is megközelíthető lesz. A park lehetőséget biztosít majd a sportolásra, pihenésre, játékra egyaránt.