Több százezer forint tűnt el egy gyulai szálloda két szobájából még 2016 márciusában. A szobák ajtaján a mágneses zárakat úgy nyitották ki, hogy a zárak nem rongálódtak meg. Az ügyben a gyulai rendőrség egyből el is kezdte a nyomozást, sőt be is azonosították a tolvajt. Kiderült, hogy a férfit a gyanú szerint Békés mellett Veszprém, Pest, illetve Baranya megyében összesen 19 szállodai szobából lopott.

A gyanúsított 36 éves csopaki Sz. Attila közben külföldre, Spanyolországba távozott, ezért európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfit így Spanyolországban fogták el a hatóságok, melyek november 3-án átadták a magyar rendőröknek. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Veszprémi Járásbíróság november 6-án elrendelt.

A lopások miatt indított nyomozást a rendőrség lezárta, és a büntetőeljárás iratait november 14-én Sz. Attila ellen vádemelési javaslattal továbbítja a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Szállodai szobákat fosztogató tolvajt fogtak