Rekordot döntöttek a 2016-os érdi szilveszteri jótékonysági futás résztvevői: a 20-30 Egyesület által szervezett sporteseményre háromszázhúszan neveztek, és négyszázezer forint gyűlt össze a „Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány javára. Az egyesület negyedik alkalommal szervezte meg ezt a rendezvényt; 2015. utolsó napján a Down Alapítvány képviselőjének nyújthattak át 250 ezer forintot.

A fagyos szilveszteri délelőttön nemcsak futók, hanem kerékpárosok, rollerozó gyerekek, babakocsis anyukák és kerekesszékesek vágtak neki a 4000, illetve a 900 méteres távnak. Magánszemélyek, illetve cégek felajánlásokkal is támogatták a rendezvényt, így tudtak a szervezők forró teával, forralt borral, szendvicsekkel és egy-egy pohár pezsgővel kedveskedni a résztvevőknek, akik között több sportos nyereményt is kisorsoltak.

"Nemcsak azt tartjuk fontosnak, hogy minél több pénz összegyűljön a jótékonysági futásokon, hanem azt is, hogy felhívjuk a figyelmet egy-egy alapítványra, hiszen nagyon sok szervezetnek van szüksége támogatásra – mondta érdeklődésünkre Csengeri Attila, a jótékonysági futás szervezője, aki elmondta azt is: mivel az igény felmerült rá, jövőre szeretnének indítani egy hosszabb távot is. Hiszen ez a rendezvény nemcsak a jótékonykodásról, hanem a futásról is szól, illetve annak népszerűsítéséről" – bár sok sportoló indult a futáson, voltak szép számmal olyanok is, akik első alkalommal „húzták fel a nyúlcipőt”.

Szívbeteg gyerekekért futottak
 

 

"A jótékony cél miatt jöttem, most futottam először, ezért edzenem is kellett rá. Sikerült lefutnom a négy kilométert, és gondolkodom a folytatáson" – mondta egy édesanya, aki a lányával futott együtt.

"Orvostechnikai eszközöket forgalmazó cégnél dolgozom, amely szintén támogatta a rendezvényt: orvosi kesztyűket ajánlottunk fel az alapítványnak" – tette hozzá.