A Modern Városok Program keretében megvalósuló, állami forrásból zajló útépítések Érd három nagy főútját is érintik, van, ahol közműépítés is zajlik, mint például a Csaba utcában, ahol hamarosan új csomópontot is kialakítanak a kivitelezők. Itt a vezetékkiváltás mellett új csapadékelvezető csatorna is épül. Az Ürmös utcában a garázsbehajtókat építik át a szakemberek, hamarosan pedig kezdődnek a munkálatok az Alsóerdősor utcában, illetve a Folyondár utcában. Itt előbb a csapadékelvezető rendszer készül el – közben néhány gázvezeték kiváltásra is sort kell keríteni –, majd az út is megújul. A Szövő utcának a Törökbálinti úttól kezdődő szakaszán is elkezdte a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését a kivitelező. Ezt követően a Szövő utcának az M7-es autópályáig tartó szakasza is új burkolatot kap majd. Érd középső részen a Riminyáki úton a gázkiváltásokat és ivóvízvezeték-kiváltásokat követően folytatják a csapadékcsatorna építését.

A nyugati részen, a Szent István úton a kivitelezők több helyen cserélték a pályaszerkezetet, csütörtökön pedig teljesen lezárták a Kossuth Lajos és Tárnoki út közötti részt, a mellékutcák felől is. A kétnapos útzár idején csak a buszok közlekedhetnek ezen a szakaszon. A teljes útzárra azért van szükség, mert most fektetik a szakemberek az útra a stabilizáló réteget. Várhatóan szombaton már újra közlekedhetnek autók ezen a szakaszon, de a felújítás csak később fejeződik be, amikor a kopóréteg is rákerül a Szent István útra.

A Szent István–Tárnoki–Lőcsei utak kereszteződésében egyébként összetett közműépítés is elindult, és vízelvezetési munkálatok is zajlanak: az ivóvízvezetékek kicserélése után a Lőcsei út alatti csapadékcsatornát átkötik a Tárnoki útba. Ezzel elkezdődhet a Lőcsei úton az új csapadékcsatorna építése egészen a Fundoklia térig, és ezt folytatva a Szovátai úton egészen a Sóskúti útig ki fog épülni a csapadékvíz-elvezető rendszer a Modern Városok Program keretében – hangzott el a szerdai polgármesteri sajtótájékoztatón.