Több mint 94 millió forintos belső felújítási munkálatok zárultak február végén az Érdi Kincses Óvodában és a vele egy tömbben lévő Apró Falva Bölcsődében. Az 1983-ban felhúzott lapostetős, házgyári elemekből készült épületegyüttes energetikai korszerűsítését nyáron végeztette az önkormányzat. A Modern Városok Program forrásából zajló belső felújításra pedig most, télen került sor.
A város- és az intézményvezetés szerdán tartotta a beruházás ünnepélyes átadását. Az eseményen elhangzott, az ovi hat csoportszobája, illetve a bölcsi 3-szor két (azaz egybenyíló) csoportszobája új burkolatot kapott, kicserélték a beépített szekrényeket, a lámpatesteket és a belső ajtókat, és újra is festették a termeket a szakemberek. A belső akadálymentesítés is megvalósult, ahogy a radiátorok burkolása is.

A kivitelezés idején az óvoda és a bölcsőde zavartalanul üzemelt – belső költözködéssel meg tudta oldani az intézmény vezetése, hogy a felújítás ne zavarja a gyerekek nyugalmát.

A munkálatok nyáron a kert felújításával folytatódnak majd a Kincses oviban, illetve az Apró Falva bölcsődében. Mintegy 40 millió forint értékű közbeszerzésnek köszönhetően pedig az óvoda új eszközöket is beszerez.

Több mint 94 millióból belülről is megújult a Kincses ovi
 

 

Aradszki András államtitkár az átadáson elmondta: Magyarországon és Érden is jelentős óvodafejlesztési program indult el. Ezekre a kormány 2014 óta több mint 4,3 milliárd forintot fordított. Érd is részesült ebből a forrásból: több óvoda megújult és épül jelenleg a városban, és e beruházásoknak köszönhetően teljesíteni lehet azt az előírást, hogy minden gyermeket hároméves korától felvegyenek az óvodákba.

„A cél, hogy Magyarország családbarát országgá váljon, pártokon és politikán túlnyúló, a nemzet összetartó erejét biztosító program, és ehhez elengedhetetlen az óvodák minőségi fejlesztése, létszámuk bővítése, és az is, hogy az itt dolgozókat egzisztenciálisan is megbecsüljük” – hangsúlyozta Aradszki András.