T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: Érd útjai három alprogram keretében újulhatnak meg. Érintettek az önkormányzati, nagy forgalmú csomópontok, valamint a szintén önkormányzati, közösségi közlekedéssel érintett útszakaszok, és az állami tulajdonban lévő utak, csomópontok is.

Az útépítések érintik többek közt az önkormányzati tulajdonban lévő Ercsi utat, és több csomópontot: ezek az Elöljáró utca–Velencei úti, a Szent István út–Kossuth Lajos utcai, a Szent István út– Damjanich utca–Tárnoki út–Lőcsei úti, a Bajcsy Zsilinszky út–Daróczi utcai, illetve a Sóskúti út– Szovátai út–Fűtő utcai, a Diósdi út–Csaba utcai, a Riminyáki út– Gellért utcai, a Csaba utca–Ürmös utca–Tárnoki úti, a Budai út–Diósdi úti csomópontok. A Felső utca Karolina és Kinga utca közti szakaszán biztonságos forgalmi rendet alakítanak ki, és felújítják a Búvár utcai oktatási-nevelési komplexum megközelítését szolgáló útvonalat is.

Az önkormányzati tulajdonú, közösségi közlekedéssel érintett érdi főútvonalak egyes szakaszait is felújítják: a Sóskúti utat a Bem tér és a Szovátai út között, a Szovátait a Sóskúti út és a Szigetvári utca között, a Szövő utcát a Törökbálinti út és a Lakatos utca között, a Csaba utcát a Tárnoki és a Diósdi utak között, az Alsóerdősort az Eperfa és a Folyondár utca között, a Folyondárt az Alsóerdősor és a Törökbálinti út között, valamint a Szent István utat a Tárnoki út és a Kossuth Lajos utca között.

Az állami tulajdonban lévő Zámori utat átépítik majd a Vadlúd utca és a 7-es főút között, és itt csomópontokat is kiépítenek. A Törökbálinti út a Bajcsy-Zsilinszky és a Felsővölgyi utak között megújul, csomópontok épülnek ki, és a gyalogos közlekedést is megoldják.  

Az útfelújítások, csomópontépítések várhatóan 2018 végére befejeződnek majd. Ami az állami utakat illeti, a közgyűlés már megszavazta a NIF Zrt.-vel való együttműködést, az önkormányzati utakra, csomópontokra vonatkozó tervek pedig már elkészültek – zárta szavait a polgármester.