Folytatódik a szegélyépítés az Alsóerdősor és Folyondár utcában, a Szövő utcában padkát és járdát is építenek a szakemberek, míg a Lőcsei útnál csapadékvíz-elvezetőt. Folytatja a kivitelező a kerítésépítést a Papi földek – azaz az új záportározó – mentén, műtárgyakat épít a Zagyva és a Patak utcában.  A Csabát, illetve a hozzá a csatlakozó utcákat, valamint a Szövő utcát padkázzák, emellett a Csabában árkot is burkolnak. A Sóskúti  és a Szovátai úton szintén szegélyt építenek a kivitelező munkatársai. A Szövő utcában azonban már befejeződött az új kopóréteg lerakása és lezárultak az aknaemelések.

Heteken belül megváltozik a forgalmi rend a pár hónapja átadott Szent István híd környékén: a Hivatalnok utcát nemsokára lezárják az Elöljáró utcánál, így a hídról nem tudnak ide lekanyarodni az autósok. Az intézkedés oka, hogy sokan a Hivatalnok utcát használták egérútnak, kikerülve így a zsúfolt Velencei út–Elöljáró utca sarkot.

Emellett a Hivatalnok utca két szakaszát egyirányúsítják, és szembeforgalmat alakítanak ki: az Elnök és Ellenőr utca közötti rész a városközpont felé lesz egyirányú, míg az Ellenőr és Esküdt utca közti szakasz a Szent István híd felé. Ezzel a Hivatalnok utca e részén is megszűnik az átmenő forgalom.

Tovább újulnak útjaink, több helyen is változik a forgalmi rend
 

 

A Szent István híd Tusculanum városrész felőli oldalán is módosul a forgalmi rend a Rákóczi és a Thököly utcákban, a Szent István út és a Vörösmarty Mihály utca között. A Rákóczi utca egyik szakasza a Szent István úttól lesz egyirányú, míg másik szakasza a Vörösmarty utcától. A Thököly utca egyirányú lesz az Arany János utcától a Szent István útig, és ellenkező irányban egyirányú az Arany Jánostól a Vörösmarty Mihály utcáig.

A híd két végpontjánál, a Velencei út és az Elöljáró utca, valamint a Kossuth Lajos és a Szent István út találkozásainál új csomópontok épülnek majd. A közbeszerzés nehézségei miatt ezek még nem készültek el, noha a hidat már átadta a városvezetés tavaly nyár végén. Amíg a csomópontok ki nem épülnek, ideiglenesen jelzőlámpák irányítják a forgalmat a kereszteződésekben; ezt már megrendelte az önkormányzat, amelynek tervei között új gyalogátkelőhelyek kialakítása is szerepel.