Új egészségház épült Érden a szakorvosi rendelő mellett a Delfintel Kft. beruházásban: az épületben három háziorvosi, két fogorvosi rendelő, gyógyszertár és gyógyászati segédeszköz bolt kap helyet. Az orvosok hamarosan átköltöznek ide a szomszédos egészségügyi intézményből. Ez utóbbinak is megújul hamarosan a régi szárnya, a Modern Városok Program keretében. A gyógyszertár pedig már megnyitott; az ünnepélyes átadásra szerdán került sor.

Mint T. Mészáros András polgármester az eseményen elmondta, a patika a Központi Gyógyszertár telephelyeként működik, biztosítva Óváros, Újváros, valamint a szakrendelőben megforduló betegek gyógyszerellátását.

Bubenyák Máté, a Központi Gyógyszertár vezető gyógyszerésze kitért arra: ugyanazt az ellátást és árszintet szeretnék biztosítani telephelyükön, mint amit a Központi Gyógyszertárban megszokhattak a betegek. A magisztrális gyógyszerkészítményeket helyben készítik, januártól pedig egy mobiltelefonos alkalmazást indítanak, amellyel elő lehet jegyeztetni termékeiket. Felkészültek az e-receptek fogadására is.

Új gyógyszertárat adtak át Érden
 

 

A hétköznaponként reggel nyolctól este hétig nyitva tartó gyógyszertár nagy hiányt pótol, hiszen a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény szomszédságában lévő régi patika évekkel ezelőtt bezárt, így a betegek a felírt gyógyszereket nem tudták helyben kiváltani.