Megújul a termálvizes kút Érden. A hidegvizes artézi kutat nemrég újrafúratta a város, és a vízvételi helyet is felújíttatta. Most a melegvizes kút következik – jelentette be T. Mészáros András polgármester, aki elmondta azt is: a Modern Városok Program keretében fejlesztik majd az ófalusi, volt téglagyári területet – amit korábban megvásárolt és kitakarított a város –, megvalósítva a szükséges infrastruktúrát ahhoz, hogy befektetői segítséggel három-öt éven belül melegvizes fürdő létesülhessen a Duna-parton.  

Mint ismert, Érdnek korábban volt termálvizes strandja Ófaluban (a Duna-parttól kicsit távolabb), ami a Termál Hotelhez tartozott. A létesítmény azonban pár éve bezárt, az előző tulajdonosai eladták. Az ingatlant az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vette meg, de a fürdőt nem nyitott újra.

A polgármester hangsúlyozta: az új fürdő nem a Termál Hotel felújításával jönne létre, hiszen annak nem a város a tulajdonosa.

A Modern Városok Program keretében több beruházás is zajlik, illetve hamarosan elkezdődik Érden: befejezéséhez közelít a Fácán óvoda, ami jelenleg 95 százalékos készültségű, 90 százalékban elkészült az úgynevezett papi földeken kialakított záportározó, hét kilométer hosszan kiépült a felszínivíz-elvezető rendszer, és jó ütemben halad előre a Búvár és Burkoló utcák kereszteződésében épülő új óvoda is. Nemsokára elkezdődik ugyanitt egy új iskola építése is, valamint a záportározó partján a szabadidőpark kialakítása, és a Topoly utcai komplex szociális intézmény építkezése.

A nemrég indult országjárás keretében jövő szerdán Érdre érkezik Simon Róbert Balázs államtitkár, hogy tájékozódjon, hogyan halad a Modern Városok Program a városban. A polgármester szerint Érden minden az előre meghatározott ütem szerint zajlik.