A városi forrásból épített játszótér az Ercsi úti futballpálya szomszédságában, önkormányzati területen kapott helyet. A beruházás költsége – az előkészítő munkálatokkal együtt – mintegy 13 millió forint volt. A Tollnok és Képviselő utcák sarkán lévő önkormányzati ingatlan 28-szor 28 méteres, 748 négyzetméteres részén alakíttatta ki az önkormányzat a pihenőparkot, ahol a különféle játszóeszközök  – csúszda, hinta, mászóka, rugós játékok, fészekhinták, kötélcsúszda-pálya, kapaszkodós forgóhinta – mellett padok is helyet kaptak, az

Érdi Közterület-fenntartó Intézmény  munkatársai emellett füvesítettek, cserjéket, fákat ültettek, és öntözőrendszert is kiépítettek. Sőt a játszóteret vécével és ivókúttal is ellátták. A lekerített teret éjszakára bezárják.

Újabb játszóteret adott át Érd
 

 

A szerdai átadáson T. Mészáros András polgármester elmondta: ez a negyedik játszótér, amit egy év leforgásán belül átadott Érd. Tavaly decemberben a Töhötöm utcában, nyáron pedig a Betonozó és Festő utca sarkán nyílt meg egy-egy játszótér. Utóbbit a mozgáskorlátozott gyermekek számára is használható eszközökkel is ellátták. Ezek mellett pedig a Bádogos utcában is készült egy.
A jövőre a régi játszótereket szeretné felújítani a város, és az uniós szabvány szerinti eszközöket telepíteni rájuk.