A közlemény szerint az újonnan létesült korrekciós nyomvonal mindkét végpontján félpályás terelésre kell számítani, az ideiglenes forgalomterelés ideje alatt 60 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett útszakaszon. A forgalmat jelzőlámpás irányítással segítik.
 
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. fokozott odafigyelést kér a közlekedőktől a megváltozott forgalmi rend bevezetése miatt.
 
Az ideiglenes forgalomkorlátozás várhatóan 2020. augusztus közepéig tart, azt követően a főút korrekciós nyomvonalán mindkét sávon zavartalanná válik a közlekedés.
 
A közleményben kitértek arra is, hogy Százhalombatta és Pusztaszabolcs között a teljes vasúti pályát korszerűsítik, új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztés eredményeként a vonal kis szakaszán 120, nagyobbrészt azonban 160 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak majd a vonatok, valamint megújul több állomás és megállóhely is.
 
A fejlesztés európai uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.