A sport- és kézműves rendezvényeket, kirándulásokat kínáló gyermektáborba már most sokan jelentkeztek, ami nem is csoda: csak az étkezésért kell fizetni, és még az utazás is ingyenes. A tábor helyszíne Érd egyik legszebb részén, a Favágó utcai fenyvesben lesz.

A június 20-tól augusztus 12-ig tartó nyári napközi programjait és a gyerekek buszos utaztatását az önkormányzat finanszírozza, a programok szervezését, lebonyolítását, a gyerekek felügyeletét évente más-más érdi iskola vállalja. Idén a Bolyai szervezi a tábort, amely az olimpia jegyében telik majd, mottója: "Hajrá, Rió! Hajrá, magyarok!"

Az iskola igazgatónője, Baranyi Teréz a Helyi Híradóknak elmondta, hogy minden héten más és más olimpiai helyszínt elevenítenek fel és sportos, illetve kézműves játékokat, filmvetítéseket szerveznek. Emellett bejárják Érd nevezetességeit, intézményeit - például a minaretet, a Duna-partot, a könyvtárt, vagy a Földrajzi Múzeumot -, és heti egy alkalommal messzebbre is kirándulnak, például a Margitszigetre, a Pálvölgyi barlangba, a százhalombattai Matrica múzeumba, a Martonvásári óvodamúzeumba, a nagytétényi kastélyba, vagy a Budakeszi Vadasparkba.

„Az a célunk, hogy minél színesebb programokat nyújtsunk a gyerekeknek, és bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy zömmel alsó tagozatosok jönnek a táborba, a felsősöket is örömmel látják” – mondta az igazgató.

Ahogy a korábbi években, úgy most is busz viszi a gyerekeket a táborba, illetve onnan haza. A városközpont és a tábor között tizenegy helyen áll meg az ingyenes különjárat. Fizetni idén is csak a napi háromszori étkezésért kell, ami heti 8000 forintba kerül, de szociális rászorultság esetén ez csak 4661 forintba kerül, nem érdi lakosoknak viszont tizenötezer forint a teljes ár.

Jelentkezni az intézményi gondnokságon lehet akár több tábori hétre is, a Budai út 14. szám alatt hétfőn, kedden és szerdán, 7.30 és 14.30 óra között. Akinek ez az időpont nem jó, átutalhatja az összeget a 12001008-00209692-00100009 számlaszámra, a gyermek nevével és a választott turnus időpontjának megjelölésével, a jelentkezési lapot pedig elküldhetik a gondnoksag@erd.hu e-mailcímre. Bővebb részletek, letölthető jelentkezési lap és tájékoztató az önkormányzat honlapján találhatók.

Mint az intézményi gondnokságtól megtudtuk, a százhúsz férőhelyes tábor iránt már most nagy az érdeklődés: az első hétre eddig huszonnégyen jelentkeztek, és már tízen jelentkeztek a negyedik turnusra is. A vakáció első hetei mindig teltházasak a Favágó utcai táborban, és sok olyan család is van, aki mind a nyolc hétre befizeti gyermekét.

Á. K./Helyi Híradók